Recept na Donuty

25. dubna 2012 v 13:36 | Dixie! |  ★Receptíky★

Suroviny:

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce rozpuštěného tuku
1 kostka droždí
1 lžíce rumu
špetka soli

olej na smažení

Na ozdobení:
2 tmavé čokoládové polevy
1 bílá čokoládová poleva
zdobící kuličky na posyp
lžíce kokosu na posyp

Postup

Do teplého mléka přidej lžíci cukru a rozdrob do něho droždí. Nechej 10 minut stát, než vzejde kvásek. Do mísy prosij mouku, přidej sůl, vejce, tuk, rum, zbytek cukru a vykynutý kvásek. Zadělej těsto. Těsto rukama na vále zpracovávej tak dlouho, až se nelepí. Dej do mísy a nechej pod utěrkou kynout zhruba 1 hodinu.

Vykynuté těsto dej na pomoučený vál a rozval na placku tlustou asi 1- 1,5 cm. Skleničkou vykroj kolečka, ve kterých menší skleničkou (štamprlátkem) vykroj střed. Vykrojené donutsy dej na lehce pomoučený plech a nechej je 15 minut kynout. Obrať a znovu nechej 15 minut kynout. Potom je smaž v rozpáleném oleji na mírném ohni první 2 minuty pod pokličkou, potom je obráť a dosmažíme bez pokličky. Po usmažení je dej na síto vyložené savým papírem, abys je zbavila přebytečného tuku. Vykrojené středy nechej taky nakynout, usmaž a ještě horké obal ve skořicovém cukru. Z těsta, které ti zbylo po vykrajování, udělej uzly, které po usmažení také obal ve skořicovém cukru.

Po vychladnutí donutsy namoč do tmavé nebo bílé čokoládové polevy a ozdob posypem, kokosem, nebo je nechej jen čokoládové.

Přidávám pár obrázků pro inspiraci:


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama