Duben 2012

Super!!! ☺☻

26. dubna 2012 v 19:22 | Dixie! |  ★Ostatní★
Vsadím se, že půlku z toho jste na klávesnici nudělali :D

Cookies

25. dubna 2012 v 13:46 | Dixie! |  ★Receptíky★

Tyhle sušenky dělá moe teta a sou moc dobrý!
  • na ozdobu

    strouhaná čokoláda
  • Na těsto

    1 balíček
    prášek do pečiva
    250 g
    cukr krystal
    100 g
    čokoláda na vaření
    300 g
    nasekané vlašské ořechy
    250 g
    Hera
    2 ks
    vejce
    300 g
    hladká mouka
    sůl

    Postup přípravy receptu

    Heru rozpustíme a utřeme s cukrem. Přidáme vejce, mouku, 250g nasekaných ořechů, sůl, prášek do pečiva a nasekanou čokoládu. Vznikne velmi hustá hmota.
    Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plech si vyložíme papírovými košíčky na pečení a do každého košíčku uděláme pomocí dvou kávových lžiček kopeček, ze kterého potom vznikne placička. Kopečky ještě posypeme na jemno rozsekanými ořechy a nastrouhanou čokoládou. Cookies vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme zhruba 15 minut, dokud nejsou zlatohnědé.
    Z toho množství je jeden plech sušenek cookies.
Obrázky pro ispiraci :o) :

Recept na Donuty

25. dubna 2012 v 13:36 | Dixie! |  ★Receptíky★

Suroviny:

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce rozpuštěného tuku
1 kostka droždí
1 lžíce rumu
špetka soli

olej na smažení

Na ozdobení:
2 tmavé čokoládové polevy
1 bílá čokoládová poleva
zdobící kuličky na posyp
lžíce kokosu na posyp

Postup

Do teplého mléka přidej lžíci cukru a rozdrob do něho droždí. Nechej 10 minut stát, než vzejde kvásek. Do mísy prosij mouku, přidej sůl, vejce, tuk, rum, zbytek cukru a vykynutý kvásek. Zadělej těsto. Těsto rukama na vále zpracovávej tak dlouho, až se nelepí. Dej do mísy a nechej pod utěrkou kynout zhruba 1 hodinu.

Vykynuté těsto dej na pomoučený vál a rozval na placku tlustou asi 1- 1,5 cm. Skleničkou vykroj kolečka, ve kterých menší skleničkou (štamprlátkem) vykroj střed. Vykrojené donutsy dej na lehce pomoučený plech a nechej je 15 minut kynout. Obrať a znovu nechej 15 minut kynout. Potom je smaž v rozpáleném oleji na mírném ohni první 2 minuty pod pokličkou, potom je obráť a dosmažíme bez pokličky. Po usmažení je dej na síto vyložené savým papírem, abys je zbavila přebytečného tuku. Vykrojené středy nechej taky nakynout, usmaž a ještě horké obal ve skořicovém cukru. Z těsta, které ti zbylo po vykrajování, udělej uzly, které po usmažení také obal ve skořicovém cukru.

Po vychladnutí donutsy namoč do tmavé nebo bílé čokoládové polevy a ozdob posypem, kokosem, nebo je nechej jen čokoládové.

Přidávám pár obrázků pro inspiraci:



Domácí kinder řezy ;)

24. dubna 2012 v 20:56 | Dixie! |  ★Receptíky★
Ingredience:
*KRÉM
cukr moučka
1/2 ks másla
smetana(stačí jedna)
2 ks tvarohu

*PODLE POTŘEBY
mouka na vysypání
máslo na vymazání
*TĚSTO
1/3 balíčku kakaa
2 lžíce oleje
1/4 balíčku prášku do pečiva
8 lžic cukru krupice
7 ks vajec
10 lžic polohrubé mouky

Postup přípravy receptu:

Vajíčka vyšleháme do pěny, přidáváme cukr, olej. Jakmile je vše vyšleháno, přidáme kakao a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Vymažeme a vysypeme moukou dva plechy a na každý dáme polovinu těsta. Těsta dáme péct na 180 °C na 7 - 8 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.

Zatím si připravíme náplň. Vyšleháme tvaroh, přidáme smetanu nebo bílý jogurt a máslo, cukr podle chuti a vyšleháme do pěny.

Pak na jeden korpus namažeme náplň a druhým ho přikryjeme. Kinder mléčný řez dáme do lednice vychladit. Můžeme i polít čokoládou.
Kinder mléčný řez nakrájíme a můžeme se do něj pustit. Dobrou chuť ;)
Zdroj: http://scene-core.blog.cz/

Tank z balonku ;)

24. dubna 2012 v 20:50 | Dixie! |  ★Ostatní★
Jej, to bych chtěla vidět na živo :D


Otravný pomeranč

24. dubna 2012 v 15:45 | Dixie! |  ★Ostatní★

Spřátelíme??

23. dubna 2012 v 20:54 | Dixie! |  ♥SB :)*♥

Takže, protože bych ráda měla víc spřátelených blogů, rozhodla jsem se že udělám nábor SB-cek xD. Moc pravidel nemám ale určitě budu pravidelně komentovat ;)

Co napsat do komentů?
1) Přezdívka
2) Blog
3) Proč chceš spřátelit?

Pravidla:
Stačí když jednou týdně necháš koment na mém blogu a já ho nechám na tvém ;))